Nieuws

Incasso het hele jaar door
Natuurlijk is het geweldig dat de zomer dit jaar zo lang heeft mogen duren. Vanaf mei hebben we bijna 4 maanden onafgebroken kunnen bbq-en, naar het strand gaan en onze zomerse kleding kunnen dragen alsof we in Spanje wonen.

Een goede gewoonte is dat bij de meeste bedrijven ook de afdeling debiteurenbewaking zo vlak voor de vakantieperiode alles op orde wil hebben. En dan heb ik het niet alleen over het feit dat zij alle mails uit hun inbox willen wegwerken. Nee, ook de interne en externe rapportages moeten af, en nog belangrijker, de debiteurenstand moet bij voorkeur op nul staan. Kortom, een hoop 'onnodige' vakantiestress!
Wij merken dat natuurlijk ook gelijk. Zo zien wij in de periode juni - juli ieder jaar weer de nieuwe incasso-opdrachten in groten getale binnenstromen. Ik vraag mij dan altijd af: "waarom kon dat niet wat eerder of gelijkmatiger?" En nu de zomerse temperaturen tot diep in september bleven aanhouden, lijkt het wel of de debiteuren ook een langere vakantie van onze opdrachtgevers hebben gekregen. Misschien dat de tropische temperaturen van de afgelopen maanden ons werktempo ook een beetje hebben aangepast. Ik zou dan ook van deze gelegenheid gebruik willen maken om u te adviseren het hele jaar door aandacht te besteden aan uw debiteurenbeheer. Incasso van vorderingen is namelijk veel meer dan alleen op het moment dat het u uitkomt een betalingsherinnering of een aanmaning sturen. Nee, het is een voortdurend proces van monitoring, meten en het initiĆ«ren van passende (incasso)maatregelen. Als u dat alle maanden van het jaar doet, dan kunt ook volgend jaar zonder stress op vakantie. U hoeft daar natuurlijk niet tot volgend jaar mee te wachten, want de herfst is gelukkig net begonnen. 

Klik hier voor de gehele nieuwsbrief.
Rob Vismans
Algemeen directeur / Gerechtsdeurwaarder

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer