We kunnen ons voorstellen dat u met vragen zit wanneer u contact wilt met een deurwaarder of wanneer u een brief heeft ontvangen. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen aan de deurwaarder. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met ons kantoor.
Ik wil mijn openstaande vordering betalen, hoe kan ik dat doen?
U kunt betalingen aan ons kantoor doen door het bedrag over te maken op onze bankrekening bij de ING Bank N.V. met nummer NL44 INGB 0653202369. Vermeld bij de betaling altijd de zaaknaam en het dossiernummer. Het is ook mogelijk betaling via IDEAL te doen. De button hiervoor vindt u op de homepagina of klik hier.
Indien het niet anders kan is het uiteraard ook mogelijk om de betaling contant of middels pinbetaling op ons kantoor te doen. Dit kan dan tijdens de openingstijden van onze betaalkas van 9.00 uur tot 16.30 uur. Let op, wij sturen geen acceptgiro's om de vordering te voldoen.
Ik heb vragen over mijn dossier, wie kan ik bellen?
Indien u specifieke vragen heeft over uw dossier, kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met ons kantoor 010-24 09 005. Uiteraard kunt u ook schrijven naar Postbus 4262, (3006 AG) Rotterdam. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens de openingstijden op ons kantoor bij ons langs te komen. Wij adviseren u dan wel daarvoor eerst telefonisch of per mail een afspraak te maken.
Ik heb een brief of een ambtelijk stuk ontvangen, maar heb al betaald. Wat moet ik doen?
Neemt u dan altijd contact met ons op. Het kan zijn dat de brief of het ambtelijk stuk de betaling heeft gekruist, of dat uw betaling niet goed verwerkt kon worden. Zorg ervoor dat u tijdens het contact met ons kantoor altijd het betaalbewijs en dossiernummer bij de hand heeft.
Ik heb een dagvaarding ontvangen, wat nu?
Er zijn meerdere opties mogelijk.
- U bent het met de inhoud van de dagvaarding eens. In dat geval moet u er voor zorgen dat het bedrag wat staat genoemd in de specificatie bij de dagvaarding minimaal 3 dagen voor de eerste zittingsdag op onze bankrekening NL44 INGB 0653202369 staat. Het bedrag moet dus tijdig door ons kantoor zijn ontvangen. Indien u te laat betaalt, bent u ook alle proceskosten verschuldigd.
- U bent het met de inhoud van de dagvaarding eens maar u kunt het gevorderde bedrag niet of niet in één keer betalen. Neem dat gelijk contact met ons kantoor op en bespreek de mogelijkheden voor het treffen van een betalingsregeling.
- U bent het niet eens met de inhoud van de dagvaarding. U kunt dan tegen hetgeen de schuldeiser vordert verweer voeren. Indien de zaak wordt behandeld door de Kantonrechter kunt u zelf mondeling of schriftelijk verweer voeren. Er zijn ook procedures waar u niet zelf, maar alleen een advocaat voor u verweer kan voeren. In dat geval adviseren wij u zich voor de eerste zittingsdag te wenden tot een advocaat.
Ik kan de vordering niet in 1 keer betalen, mag ik in termijnen betalen?
In sommige gevallen is het mogelijk om een vordering in termijnen te betalen. Of dit kan is afhankelijk van diverse factoren en omstandigheden. Ook speelt het een rol of u al bent veroordeeld door de Rechter. Wij adviseren u in ieder geval direct contact met ons op te nemen, zodat wij met u de mogelijkheden kunnen bespreken. In de meeste gevallen vragen wij u in zo’n situatie om een opgave van uw inkomsten en uitgaven te geven. Dit kunt u doen door een daarvoor bedoeld formulier in te vullen. Dit formulier kunt u hier downloaden.
Hoe bereken ik de beslag vrije voet?
Het berekenen van uw beslag vrije voet is afhankelijk van meerdere factoren. Wij adviseren dan ook altijd om hierover contact op te nemen.
Als ik een huurachterstand heb en de Rechter heeft mij veroordeeld om de huurschuld en de kosten te betalen, moet ik dan ook altijd mijn huis verlaten?
De verhuurder heeft twee mogelijkheden indien hij een huurvordering aan de Rechter voorlegt, hij kan alleen maar betaling van de huurachterstand vorderen of hij kan in bepaalde gevallen naast betaling van de huurachterstand ook de ontbinding van de huurovereenkomst en de ontruiming van het gehuurde vorderen.
Indien de Rechter de ontbinding van de huurovereenkomst en de ontruiming van het gehuurde heeft toegewezen, moet u in principe het gehuurde voor een bepaalde datum ontruimen. Indien u dat niet zelf doet, loopt u het risico dat wij uw woning gerechtelijk moeten ontruimen. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Deze kosten komen eveneens voor uw rekening. In sommige zaken is het mogelijk dat een verhuurder, ondanks het feit dat hij een ontruimingsvonnis tegen u heeft, toch nog een betalingsregeling accepteert. Neem daarom altijd contact met ons op om alle mogelijkheden tijdig te bespreken.
Mijn zoon van 16 heeft zonder rijbewijs op een scooter gereden en nu heeft de Officier van Justitie een dwangbevel tegen hem uitgevaardigd. Kan de deurwaarder nu ook beslag leggen op mijn inboedel?
Minderjarige kinderen van 16 en 17 jaar zijn weliswaar zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van hun daden en schulden en kunnen dus ook door de schuldeiser rechtstreeks aansprakelijk worden gesteld. Let op, naast voornoemde leeftijdsgroep zijn de ouders ook rechtstreeks aansprakelijk te stellen.
In dit geval heeft de Officier van Justitie blijkbaar het dwangbevel alleen ten laste van uw 16-jarige zoon uitgevaardigd. Hierdoor kan de deurwaarder dan ook alleen maar op het vermogen van uw zoon beslag leggen. Dit kan bijvoorbeeld op zijn fiets, scooter, mobiele telefoon en/of computer, maar dus niet op uw inboedel.
Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact op met ons kantoor.