Actueel

Nieuws

 • Nieuwsbrief 3e kwartaal 2018

  Incasso het hele jaar door Natuurlijk is het geweldig dat de zomer dit jaar zo lang heeft mogen duren. Vanaf mei hebben we bijna 4 maanden onafgebroken kunnen bbq-en, naar het strand gaan en onze zomerse kleding kunnen dragen alsof we in Spanje wonen.

  Lees verder...

 • De Regelrechter

  Op initiatief van de Rechtbank Rotterdam is het vanaf september 2018 voor bedrijven en particulieren mogelijk een geschil aan de Rotterdamse Regelrechter voor te leggen. Deze geheel nieuwe vorm van procederen zal voorlopig alleen nog bij de Rotterdamse Rechtbank als experiment gevoerd kunnen worden.

  Lees verder...

 • Proces- verbaal van constatering in de Rotterdamse haven

  Begin dit jaar heeft mijn collega, Michel de Vos, een blog geschreven over het proces verbaal van constatering. Hierin is te lezen wat het proces verbaal van constatering  inhoud en waar het veelal  voor wordt opgemaakt en gebruikt. Daar er de laatste tijd nogal veel te doen is over het inzetten van een proces-verbaal van constatering als wettig bewijsmiddel, leek het ons goed u een kijkje in de keuken te geven.

  Lees verder...

 • Politiestaking ten einde

  Inmiddels is bekend geworden dat de Minister van Justitie & Veiligheid en de politiebonden een akkoord hebben bereikt waardoor de landelijke staking ten einde is gekomen. Dit houdt in dat wij weer bijstand van de politie krijgen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld ontruimingen en beslagleggingen.

  Lees verder...

 • Voorlopig geen ontruimingen door politiestaking!

  Vanwege de inmiddels bij een ieder wel bekende landelijke politiestaking voor een betere CAO, wordt er nu al een aantal weken door de politie geen bijstand verleend aan deurwaarders bij ontruimingen en beslagleggingen. Met als gevolg; oplopende schade voor verhuurders en schuldeisers.

  Lees verder...

Uitspraak van de week

 • Uitspraak van de week

  De uitspraak van de week gaat om het verzoek tot opheffing van conservatoir verhaalsbeslag op vier paarden na het stellen van een bankgarantie. Klik hier voor de volledige uitspraak.

  Lees verder...

 • Uitspraak van de week

  De uitspraak van deze week betreft een renvooiprocedure over een beslag op toekomstige gelden uit een beÃĢindigingsovereenkomst. Klik hier voor de volledige uitspraak.

  Lees verder...

 • Uitspraak van de week

  Een verzoek voor een moratorium (art. 287b Fw) wordt afgewezen omdat de huur lange tijd niet wordt betaald. Tevens is de huur te hoog gelet op het inkomen van verzoeksters waardoor er geen waarborgen zijn voor een succesvol minnelijk traject. Klik hier voor de hele uitspraak.

  Lees verder...

 • Uitspraak van de week

  De uitspraak van deze week is een uitspraak in kort geding met betrekking tot het intrekken van een Europees bankbeslag. Dit beslag is gelegd in Polen na een eerder verlof van de Nederlandse voorzieningenrechter. Het Europees bankbeslag is sinds begin 2017 pas mogelijk en dus relatief nieuw. Klik hier voor de volledige uitspraak.

  Lees verder...

 • Uitspraak van de week

  Vordering tot ontbinding huurovereenkomst en ontruiming huurwoning vanwege langdurige handel in drugs vanuit de huurwoning door inwonende meerderjarige zoon van de huurster. De vraag is of de huurster zich, in het licht van het handelen van haar zoon, zelf niet als goed huurder heeft gedragen? Klik hier voor de volledige uispraak

  Lees verder...

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer