Actueel

Nieuws

 • Nieuwsbrief oktober 2017

  Meebewegen met de werkelijkheidHet beroep van deurwaarder is door de eeuwen heen aanzienlijk veranderd. Was de deurwaarder bijna 200 jaar geleden nog slechts belast met het voor de rechter brengen van de Grand Seigneurs van die tijd, in onze hedendaagse gedigitaliseerde maatschappij is de deurwaarder steeds meer een allround juridisch adviseur geworden.

  Lees verder...

 • Uit de praktijk van een deurwaarder

  ‘Wat doe jij eigenlijk voor werk? Oh, ik ben deurwaarder!’

  Lees verder...

 • KEIhard van start

  Het op 29 september jl. in Museum Boijmans Van Beuningen door Vismans Deurwaarders & Incasso georganiseerde KEI seminar was niet alleen vanwege het aantal aanwezigen een groot succes.

  Lees verder...

 • Een laatste kans!

  Als deurwaarder maak ik het regelmatig mee dat een opdrachtgever besluit een ontruimingsvonnis, waarbij ontbinding en ontruiming is uitgesproken, niet ten uitvoer te willen leggen, doordat er met de ex-huurder bijvoorbeeld een betalingsregeling is getroffen. Op het moment dat verhuurder akkoord gaat met een betalingsregeling, geeft hij de ex-huurder een “tweede of laatste” kans.

  Lees verder...

 • KEI Seminar

  Afgelopen vrijdag hebben wij een geslaagd seminar georganiseerd in het Boijmans van Beuningen museum over de gevolgen van de invoering van de KEI voor de advocatuur. Bent u niet aanwezig geweest en wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

  Lees verder...

Uitspraak van de week

 • executiegeschil kort geding

  Iedere week deelt Vismans een uitspraak van de week. Deze week: “Kort geding. Executiegeschil. Samenlevingsovereenkomst is niet (buitengerechtelijk) ontbonden. De (grosse van de) notariële akte levert een executoriale titel op voor de vordering tot betaling van alimentatie. Geen reden om de executie te schorsen.” Lees hier de gehele uitspraak. 

  Lees verder...

 • Ontvankelijkheid en procesbevoegdheid burgemeester

  Iedere week deelt Vismans een uitspraak van de Rechtspraak. Deze week:  'Kort geding. Verbod jegens burgemeester om mee te werken aan ontruiming. Ontvankelijkheid en procesbevoegdheid burgemeester.’ Lees hier de gehele uitspraak.

  Lees verder...

 • executiegeschil

  Iedere week deelt Vismans een uitspraak van de Rechtspraak. Deze week: Executiegeschil. Dwangsommen verbeurd omdat de gebreken aan de huurwoning niet zijn hersteld. Klik hier voor de gehele uitspraak

  Lees verder...

 • 'Kwalificatie huurovereenkomst'

  Iedere week deelt Vismans een uitspraak van de Rechtspraak. Deze week: “Partijen twisten over de vraag of de overeenkomst al dan niet kan worden gekwalificeerd als huurovereenkomst. Het karakter van een overeenkomst wordt niet bepaald door de benaming die partijen daaraan geven, maar door de inhoud daarvan en de wijze waarop partijen daaraan uitvoering hebben gegeven.

  Lees verder...

 • Uitspraak van de week

  Geen verplichting voor deurwaarder tot kennisname van het curatele- en bewindregister voorafgaand aan executiehandelingen. Klik hier voor de volledige uitspraak.

  Lees verder...

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer