Nieuws

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2018

Incasso het hele jaar door
Natuurlijk is het geweldig dat de zomer dit jaar zo lang heeft mogen duren. Vanaf mei hebben we bijna 4 maanden onafgebroken kunnen bbq-en, naar het strand gaan en onze zomerse kleding kunnen dragen alsof we in Spanje wonen.

Lees meer

De Regelrechter

Op initiatief van de Rechtbank Rotterdam is het vanaf september 2018 voor bedrijven en particulieren mogelijk een geschil aan de Rotterdamse Regelrechter voor te leggen. Deze geheel nieuwe vorm van procederen zal voorlopig alleen nog bij de Rotterdamse Rechtbank als experiment gevoerd kunnen worden.

Lees meer

Proces- verbaal van constatering in de Rotterdamse haven

Begin dit jaar heeft mijn collega, Michel de Vos, een blog geschreven over het proces verbaal van constatering. Hierin is te lezen wat het proces verbaal van constatering  inhoud en waar het veelal  voor wordt opgemaakt en gebruikt. Daar er de laatste tijd nogal veel te doen is over het inzetten van een proces-verbaal van constatering als wettig bewijsmiddel, leek het ons goed u een kijkje in de keuken te geven.

Lees meer

Politiestaking ten einde

Inmiddels is bekend geworden dat de Minister van Justitie & Veiligheid en de politiebonden een akkoord hebben bereikt waardoor de landelijke staking ten einde is gekomen. Dit houdt in dat wij weer bijstand van de politie krijgen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld ontruimingen en beslagleggingen.

Lees meer

Voorlopig geen ontruimingen door politiestaking!

Vanwege de inmiddels bij een ieder wel bekende landelijke politiestaking voor een betere CAO, wordt er nu al een aantal weken door de politie geen bijstand verleend aan deurwaarders bij ontruimingen en beslagleggingen. Met als gevolg; oplopende schade voor verhuurders en schuldeisers.

Lees meer

Wetsvoorstel tot herziening van het beslag- en executierecht

In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’, welke op 10 oktober 2017 is gepresenteerd, wordt aangegeven dat bestaande juridische procedures complex zijn en niet altijd voldoen om de alledaagse problemen van burgers op te lossen. Om zowel de gerechtelijke geschiloplossing tussen justitiabelen, als het beslag- en executierecht,  eenvoudiger, sneller en effectiever te laten verlopen, werd het programma ‘verbetering van het burgerlijk procesrecht’ aangekondigd. De herziening van het beslag- en executierecht maakt hier onderdeel van uit.

Lees meer

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer