Nieuws

Nieuwsbrief juni 2017

Het is in onze hedendaagse 24/7-economie bijna niet meer voor te stellen, maar de tijd dat er in het bedrijfsleven gedurende de zomermaanden weinig tot niets gebeurde ligt nog maar een paar jaar achter ons. Toch bestaat de bouwvakantie officieël nog steeds. En wie in de maanden juli of augustus een afspraak wil maken met een ambtenaar in het gemeentehuis, zal veelal te horen krijgen dat dit pas na de zomervakantie mogelijk is.

Lees meer

KEI-nieuws

Nadat de Hoge Raad reeds op 1 maart 2017 op de KEI was overgegaan ging op 12 juni 2017 officieel het verplicht digitaal procederen bij de Nederlandse rechtbanken van start. Vooralsnog geldt dit nog uitsluitend voor de asiel- en bewaringszaken in het bestuursrecht, maar per 1 september a.s. volgen de civiele handelszaken. Digitaal procederen moet voor alle partijen het werk op termijn sneller, goedkoper en gemakkelijker maken. Niet alleen voor de procespartijen, maar dus ook voor rechters en griffiemedewerkers.

Lees meer

Uit de praktijk van een deurwaarder

‘Wat doe jij eigenlijk voor werk? Oh, ik ben deurwaarder!’

Het antwoord op deze vraag probeer altijd ik zo luchtig mogelijk te geven, maar toch kijk ik even hoe mijn gesprekspartner reageert voordat ik verder ga met het gesprek. Het beroep van deurwaarder roept bij veel mensen een negatieve reactie op en dat begrijp ik maar al te goed. Als deurwaarder maak je een hoop mee.

Lees meer

Een exploot betekenen op een briefadres, rechtsgeldig?

Het is een vraag waarover al vele jaren gediscussieerd wordt in deurwaardersland: kan een exploot rechtsgeldig worden betekend op een briefadres?

Lees meer

Blog: “Breed” moratorium - afkoelingsperiode

Op 1 april jongstleden is het initiatief van demissionair staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en oud-minister Van der Steur om een “breed” moratorium in te gaan stellen, in werking getreden. Het één en ander heeft de nodige consequenties voor zowel schuldenaar als schuldeiser.

Lees meer

De MKB voorjaarsschoonmaak

Heeft u ook weleens het gevoel dat zodra het voorjaarszonnetje gaat schijnen u uw zaakjes opgeschoond en “zomer” klaar wilt hebben. De tijd van overvolle mappen met openstaande facturen en bonnetjes in schoenendozen behoort bij de meeste bedrijven dan wel tot het verleden, desondanks kan het volgens ons nooit kwaad om periodiek de administratie even grondig af te stoffen. Overigens is het misschien ook wel een goed idee om dan maar gelijk een algehele “financieel-juridische voorjaarsschoonmaak” te houden.

Lees meer

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer