Nieuws

Uit de praktijk van een deurwaarder

‘Wat doe jij eigenlijk voor werk? Oh, ik ben deurwaarder!’

Het antwoord op deze vraag probeer altijd ik zo luchtig mogelijk te geven, maar toch kijk ik even hoe mijn gesprekspartner reageert voordat ik verder ga met het gesprek. Het beroep van deurwaarder roept bij veel mensen een negatieve reactie op en dat begrijp ik maar al te goed. Als deurwaarder maak je een hoop mee.

Lees meer

Een exploot betekenen op een briefadres, rechtsgeldig?

Het is een vraag waarover al vele jaren gediscussieerd wordt in deurwaardersland: kan een exploot rechtsgeldig worden betekend op een briefadres?

Lees meer

Blog: “Breed” moratorium - afkoelingsperiode

Op 1 april jongstleden is het initiatief van demissionair staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en oud-minister Van der Steur om een “breed” moratorium in te gaan stellen, in werking getreden. Het één en ander heeft de nodige consequenties voor zowel schuldenaar als schuldeiser.

Lees meer

De MKB voorjaarsschoonmaak

Heeft u ook weleens het gevoel dat zodra het voorjaarszonnetje gaat schijnen u uw zaakjes opgeschoond en “zomer” klaar wilt hebben. De tijd van overvolle mappen met openstaande facturen en bonnetjes in schoenendozen behoort bij de meeste bedrijven dan wel tot het verleden, desondanks kan het volgens ons nooit kwaad om periodiek de administratie even grondig af te stoffen. Overigens is het misschien ook wel een goed idee om dan maar gelijk een algehele “financieel-juridische voorjaarsschoonmaak” te houden.

Lees meer

De KEI is in de wei...

Vanaf begin 2016 hebben wij u al periodiek geïnformeerd over de ontwikkelingen en invoering van het nieuwe burgerlijk- en bestuursprocesrecht. Na vele maanden van uitstel en vragenrondes, lijkt het er nu echt op dat 2017 het jaar van de feitelijk invoering van het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) zal worden. Zo is vanaf 1 maart 2017 de Hoge Raad het eerste gerecht waarbij in civiele vorderingszaken volledig digitaal geprocedeerd moet worden. Onze gerechtsdeurwaarders hebben dan ook inmiddels al hun eerste oproepingsbericht (art. 111 lid NRv.) tezamen met de procesinleiding (art. 112 NRv.) volgens het nieuwe burgerlijk procesrecht betekend.

Lees meer

Beslag in de haven

Uit de praktijk van een deurwaarder

Wat doe jij eigenlijk voor werk? Oh, ik ben deurwaarder!’

Het antwoord op deze vraag probeer altijd ik zo luchtig mogelijk te geven, maar toch kijk ik even hoe mijn gesprekspartner reageert voordat ik verder ga met het gesprek.

Lees meer

Klanten login

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer