Uit de praktijk van Jeanette van der Waal

“Wat doe jij eigenlijk voor werk?”

Het antwoord op deze vraag probeer altijd ik zo luchtig mogelijk te geven, maar toch kijk ik even hoe mijn gesprekspartner reageert voordat ik verder ga met het gesprek. Het beroep van gerechtsdeurwaarder roept bij veel mensen een reactie op en dat begrijp ik maar al te goed. Als deurwaarder maak je een hoop mee.  Nu we in een tijdperk leven van social media kan ik een paar van die praktijkverhalen met u delen. 

Achtergelaten hond 
Enkele weken geleden hadden we de opdracht om een bedrijfsruimte te ontruimen. Het betrof een garage op een bedrijventerrein in de stad. De huurder had al maanden de huur niet betaald en de verhuurder kon nu met een vonnis van de Kantonrechter het gehuurde pand laten ontruimen.

Ter plaatse bleek dat de huurder al maanden vertrokken was. Zijn hond echter, een grote Anatolische herder, had hij wel achtergelaten op het terrein. De hond zat achter een afgesloten hek opgesloten op het terrein. Hij was zwaar verwaarloosd en vel over been. De hond heeft het kunnen overleven omdat hij waarschijnlijk af en toe door de buren werd gevoerd, maar dit is wel minimaal geweest.

We hebben de dierenambulance gebeld en zij hebben de hond meegenomen. Het onthouden van zorg is een strafbaar feit en de dierenbescherming heeft dan ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de hond. Gelukkig hebben ze me wel kunnen laten weten dat de hond herstellende is.

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer