Toeslagenaffaire

De afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor de Toeslagenaffaire. In onze vorige nieuwsbrief hebben wij je al laten weten welke maatregelen de overheid heeft getroffen om de gedupeerde ouders te compenseren en verder te helpen om uit de schulden te komen. Zo ontvangen de gedupeerde ouders in ieder geval een tegemoetkoming van € 30.000,00 van de overheid. In maart jl. werd via een amendement ook de hersteloperatie kinderopvangtoeslag geregeld.

Deze hersteloperatie houdt in dat er een afkoelingsperiode (moratorium) is ingericht voor gedupeerden. Zo geldt het moratorium voor gedupeerden en hun toeslagpartner voor de periode van één jaar vanaf uitkering van de forfaitaire vergoeding van € 30.000,00. Voor gedupeerden die zich zelf als gedupeerde hadden aangemeld, de zogenaamde zelfmelders, ging - met terugwerkende kracht – het  moratorium in vanaf 12 februari 2021 tot en met 1 mei 2021. Inmiddels is gebleken dat het voor de Belastingdienst niet mogelijk was om een definitief bestand aan de gerechtsdeurwaarderkantoren aan te leveren. Hierdoor is er een groep ontstaan waarvan de beoordeling door de Belastingdienst nog niet voor 1 mei jl. is afgerond. Voor de praktijk zou dit betekenen dat schuldeisers in principe de invordering tegen deze (potentiele) gedupeerden vanaf 1 mei jl. weer hadden kunnen opstarten. Op verzoek van de Staatssecretaris zal dit echter alleen plaatsvinden na afstemming met de respectievelijke schuldeiser.

Voor meer informatie kunnen gedupeerden zich melden bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag, via 0800-2358358 (gratis’ van maandag tot en met donderdag van 8.00u tot 20.00u en op vrijdag van 8.00u tot 17.00u.

Meld je aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer